נושאים חמים

מקלות פוקאצ'ה

הבלוגרית בת חן דיאמנט וארז קומרובסקי מכינים מקלות פוקאצ'ה רכים מצופים מוצרלה ועגבניות שרי

בבושקה הפקות

מצרכים

  • ל-18 מקלות פוקאצ'ה:
  • לבצק
  • ק"ג קמח קסם (קמח המכיל שמרים)
  • כף סוכר
  • 650 מ"ל מים
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 28 גרם מלח (כף ורבע)
  • טופינג לפוקצ'ה:
  • שמן זית להברשה
  • מלח ים אטלנטי
  • 2 כוסות עגבניות שרי תמר פרוסות
  • 1/2 כוס עלי זעתר מופרדים
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • לקימוח
  • קמח דורום

אופן ההכנה

  • 1. בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח וסוכר כחצי דקה.
  • 2. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים כשתי דקות עד להיווצרות בצק אחיד.
  • 3. מוסיפים שמן זית, מלח ומערבבים כשמונה דקות נוספות. הבצק צריך להיות גמיש וחלק למגע.
  • 4. התפחה: מעבירים את הבצק לקערה מעט מקומחת ומתפיחים כשעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כאשר הבצק מכוסה במגבת. בסיום ההתפחה, מחממים תנור ל-250 מעלות.
  • 5. שקילה: שוקלים ומחלקים את הבצק ל- 18 יחידות, כל חתיכה במשקל 85 גרם.
  • 6. יוצרים מכל חתיכה של בצק נחש ומשטחים אותו קלות. מניחים את המקלונים במרווחים אחד מהשני על תבנית עם נייר אפיה שעליו מפוזר מעט קמח דורום.
  • 7. מורחים בעדינות את המקלונים בשמן זית ומפזרים מעל מוצרלה מגורדת, עלי זעתר, עגבניות שרי ומלח ים אטלנטי.
  • 8. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ- 12 דקות עד להזהבה של הבצק.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים