וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קציצות כבש

מסעדת עדנה ברמת השרון, המתמחה בבישולים ביתיים מגלה לאבי ביטון את המתכון הסודי לתבשיל קציצות הכבש, שעושה לכל מי שאוכל אותו טוב על הלב

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה

בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • כמות: עבור 10-12 סועדים
  • לקציצות:
  • 1 קילו בשר בקר טחון (נתח צלעות, מס' 2)
  • 50 גרם נתח פלדה כבש טחון
  • 2 כוסות בצל מרוסק במיקסר
  • 2 כוסות (200 גרם) לחם יבש מרוסק במיקסר (רצוי לחם בצל) או פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1 כף שטוחה אבקת מרק עוף, או מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית הל
  • פלפל שחור
  • לתבשיל:
  • שמן לטיגון
  • 2 קילו בצל קצוץ
  • 1 קילו גזר פרוס
  • 1 קילו תפו"א חתוך לקוביות
  • 1 ליטר מים
  • 2 ליטר ציר עצמות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. הקציצות: שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, מלבד ציר העצמות ולשים היטב את התערובת. התערובת צריכה להיות אוורירית, אם חשים שהיא דחוסה אפשר להוסיף עוד קצת בצל מרוסק, מים, או שמן.
  • 2. יוצקים למחבת שמן בנדיבות ומחממים. יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים בשמן החם. מניחים בצד.
  • 3. התבשיל: בסיר רחב עם צעו שן מטגנים את הבצל הקצוץ עד הזהבה. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה ומטגנים יחד עד השחמה, כ- 15 דקות.
  • 4. מוסיפים את התבלינים, מערבבים כדקה ויוצקים מעל ליטר מים חמים ו- 2 ליטר ציר עצמות, רצוי עם חלק מהעצמות. מבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
  • 5. מוסיפים את הקציצות המטוגנות ומבשלים עוד 10 דקות. משפרים טעמים במידת הצורך ומגישים.
  • קציצות ירק קטמוניים

  • קציצות פרגית בסלרי

  • עראייס בשר בטוסטר

  • קציצות טלה, פלפל קלוי וקרם חצילים

  • קציצות טלה ברוטב עגבניות עם חצילים וזיתים

  • קציצות טלה על סלט קינואה ופירות יבשים

  • קציצות טלה בפיסטוק על מצע סלט קוסקוס חריף

  • קציצות עוף, טלה וחומוס

  • שיפודי קבב פרגיות ושומן ליה

  • משמשיה עם כופתאות בשר

  • קציצות קיפודים פרסיות

  • קציצות דגים של מסעדת שיינע

  • אל מעשוקה

  • קציצות כבש עם פול

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully