חלה לשבת
אין כמו חלה לשבת טרייה וטעימה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 50 גרם שמרים של "שימרית"
- 2 כוסות מים
- כפית מלח
- 1 ק"ג קמח
- 100 גרם חמאה
- 3 ביצים
- 1 כוס סוכר
אופן ההכנה
- מערבבים את השמרים בכוס מים פושרים עם כפית סוכר. מניחים לתפוח.
- מערבבים בקערה את הקמח, 2 ביצים, חלמון אחד, מרגרינה, שמרים ומלח לעיסה. מוסיפים את כוס המים השניה ולשים ביד כ-5 דקות או עד שהעיסה הופכת לבצק.
- משמנים מכל הצדדים עם קצת שמן צמחי, מכסים ומניחים לתפוח כשעה עד שהנפח יוכפל.
- מוציאים את האויר ומניחים לתפוח שנית 40 דקות נוספות.
- יוצרים 3 נקניקים מהבצק וקולעים צמה. מניחים על תבנית משומנת ומניחים לתפוח כ-30 דקות נוספות.
- מברישים עם חלבון. בוזקים שומשום ואופים בתנור שחומם לחום בינוני עד שמזהיב.