וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם כפרי

מתכון מאת: קרינה,karinakoubbi@yahoo.com

לחם פרוס. ShutterStock
לחם פרוס

מצרכים למתכון

  • 750 גר' קמח לבן
  • 250 גר' קמח מחיטה מלאה
  • 2 ביצים
  • 1 קוביית שמרים (או שקית שמרים מדוללת ב-1/2 כוס מים פושרים וכפית מחוקה סוכר)
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 100 גר' מרגרינה מומסת
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 כפות מלח
  • 2 כפות מלח גס

אופן ההכנה

  • בקערה גדולה מערבבים קמח, ביצה אחת ושמרים מומסים. להוסיף מרגרינה, מים ושמן.
  • ללוש עד לקבלת בצק גמיש.
  • לכסות במגבת לחה ולהניח כ-20 דקות עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  • ללוש שוב להורדת הנפח ולכסות שוב במגבת עד שיכפיל את נפחו.
  • להוסיף את המלח הדק ולערבב היטב. לכסות שוב עד להכפלת הנפח.
  • לחלק את הבצק ל-2 חלקים. להניח בתבנית ולכסות ל-25 דקות.
  • למרוח את הבצקים בביצה הנוספת, לפזר מעל את המלח הגרוס. להמתין כ-25 דקות נוספות.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully