לחם כפרי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 750 גר' קמח לבן
- 250 גר' קמח מחיטה מלאה
- 2 ביצים
- 1 קוביית שמרים (או שקית שמרים מדוללת ב-1/2 כוס מים פושרים וכפית מחוקה סוכר)
- 2 כוסות מים פושרים
- 100 גר' מרגרינה מומסת
- 1/2 כוס שמן
- 3 כפות מלח
- 2 כפות מלח גס
אופן ההכנה
- בקערה גדולה מערבבים קמח, ביצה אחת ושמרים מומסים. להוסיף מרגרינה, מים ושמן.
- ללוש עד לקבלת בצק גמיש.
- לכסות במגבת לחה ולהניח כ-20 דקות עד שהבצק יכפיל את נפחו.
- ללוש שוב להורדת הנפח ולכסות שוב במגבת עד שיכפיל את נפחו.
- להוסיף את המלח הדק ולערבב היטב. לכסות שוב עד להכפלת הנפח.
- לחלק את הבצק ל-2 חלקים. להניח בתבנית ולכסות ל-25 דקות.
- למרוח את הבצקים בביצה הנוספת, לפזר מעל את המלח הגרוס. להמתין כ-25 דקות נוספות.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-50 דקות.