צ'אטני מנגו
אל תטעו: למרות המתיקות של המנגו, התיבול ההודי של הזנגוויל, החומץ והחרדל הופכים אותו לתוספת פיקנטית במיוחד, שהולכת מעולה עם פפאדם.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 900 גרם מנגו קשים
- 450 גרם סוכר
- 600 מ"ל חומץ
- 1X5 ס"מ זנגוויל טרי
- 4 שיני שום
- 1/2 - 2 כפות אבקת צ'ילי
- 1 כף גרעיני חרדל
- 2 כפות מלח
- 100 גרם צימוקים
אופן ההכנה
- 1. לקלף את המנגו ולחתוך לקוביות קטנות. לשים בצד.
- 2. להכניס את הסוכר ואת כל החומץ מלבד כף אחת לתוך סיר לבשל על אש קטנה כ-10 דקות.
- 3. לתוך מעבד מזון להכניס את הזנגוויל השום וכף חומץ ולעבד למשחה. להוסיף לתמיסת החומץ סוכר ולבשל 10 דקות תוך כדי בחישה.
- 4. להוסיף את המנגו ויתרת החומרים ולבשל בלי מכסה כ 25 דקות, כשהצ'אטני מתחיל להסמיך לבחוש כל הזמן.
- 5. להכניס את הצ'אטני לתוך צנצנות מעוקרות וחמות - לכסות היטב עם מכסים אטומים.