- בסיר גדול מניחים את הגריסים, העצמות, הגזרים, הכרישה והסלרי. קושרים את ענפי הפטרוזיליה, הקורנית, ועלה הדפנה ומוסיפים לסיר. מוסיפים כ-2 ליטר מים, מתבלים במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה כשעתיים וחצי.
- בינתיים משרים את הפיטריות במים חמים.
-
- לאחר כשעתיים וחצי מוציאים מהמרק המבושל את העצמות, הירקות, וצרור עשבי התיבול וזורקים. שוטפים את הפטריות, מוסיפים למרק ומבשלים עוד 1/2 שעה.
- מסירים מהלהבה ומקררים. מאחסנים במקרר למשך 12 שעות לפחות.
-
- לפני ההגשה מרתיחים את המרק. מנמיכים את הלהבה, מתקנים את התיבול, מוסיפים עוד קצת מים אם המרק סמיך מדי וממשיכים לבשל עוד מספר דקות. יוצקים את המרק לצלחות ומפזרים למעלה את השמיר הקצוץ.