מרק פטריות כפרי
מרק חורפי לימים הקרים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ 2 ליטר מים או מרק צח אמיתי
- 4 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
- 1 כוס גדולה של פטריות מיובשות, מושרות במים כחצי שעה, מסוננות
- 1 כוס שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- מלח, פלפל
- 4 כפות גדולות של גריסים
אופן ההכנה
- מרתיחים את המים יחד עם תפוחי האדמה. כשרותח מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.
- מוסיפים את הגריסים, ומבשלים עוד רבע שעה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד 10 דקות.
- במידה והמרק סמיך מדי, ניתן להוסיף קצת מים.