מתכונים חמים

עוגת אגוזי מלך, סוכר חום וקינמון

מתכון של בני סיידא מתוך הספר "קלות ומהירות - עוגות". עוגה מצוינת לקפה של אחר הצהריים או סתם לנשנוש בין הארוחות.

מתכון מאת: Homenet
  • 10 דקות סה"כ

  • קל להכנה

עוגת אגוזי מלך סוכר חום וקינמון ( צילום יוסי סליס ) (צילום: מערכת וואלה! NEWS)

מחשבון המרות

מצרכים

  • למלית:
  • 200 גרם אגוזי מלך, קצוצים
  • 1 כוס סוכר חום
  • 3 כפיות קינמון
  • לעוגה:
  • 4 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 1/2 כפיות אבקת סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 250 גר' חמאה רכה
  • 2 כוסות סוכר
  • 4 ביצים
  • 2 1/2 גביעי שמנת חמוצה
  • תבנית טבעת בקוטר 26 ס"מ, משומנת או סיר פלא משומן.
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינונ (180 מעלות). מערבבים בקערית את האגוזים, הסוכר החום והקינמון. בקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה ומלח.
  • 2. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים 5 דקות. מוסיפים לסירוגין את הביצים ואת תערובת הקמח ומקציפים עוד 5 דקות.
  • 3. מוסיפים את השמנת ומערבבים ידנית לבלילה אחידה. יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית, זורים מעל מחצית מתערובת האגוזים ומכסים בבלילה שנותרה. זורים מעל את שארית תערובת האגוזים.
  • 4. אופים כ-50-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה ייצא יבש. אם פני העוגה נאפים יתר על המידה, מכסים את העוגה בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות עד תום זמן האפייה. מצננים ומוציאים מהתבנית.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully