עוגת אגוזי מלך, סוכר חום וקינמון
מתכון של בני סיידא מתוך הספר "קלות ומהירות - עוגות". עוגה מצוינת לקפה של אחר הצהריים או סתם לנשנוש בין הארוחות.
עוגת אגוזי מלך סוכר חום וקינמון ( צילום יוסי סליס ) (צילום: מערכת וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- למלית:
- 200 גרם אגוזי מלך, קצוצים
- 1 כוס סוכר חום
- 3 כפיות קינמון
- לעוגה:
- 4 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1 1/2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 250 גר' חמאה רכה
- 2 כוסות סוכר
- 4 ביצים
- 2 1/2 גביעי שמנת חמוצה
- תבנית טבעת בקוטר 26 ס"מ, משומנת או סיר פלא משומן.
- 1. מחממים תנור לחום בינונ (180 מעלות). מערבבים בקערית את האגוזים, הסוכר החום והקינמון. בקערה נפרדת מנפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה ומלח.
- 2. שמים בקערת המערבל את החמאה והסוכר ומקציפים 5 דקות. מוסיפים לסירוגין את הביצים ואת תערובת הקמח ומקציפים עוד 5 דקות.
- 3. מוסיפים את השמנת ומערבבים ידנית לבלילה אחידה. יוצקים חצי מכמות הבלילה לתבנית, זורים מעל מחצית מתערובת האגוזים ומכסים בבלילה שנותרה. זורים מעל את שארית תערובת האגוזים.
- 4. אופים כ-50-60 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה ייצא יבש. אם פני העוגה נאפים יתר על המידה, מכסים את העוגה בנייר אלומיניום וממשיכים לאפות עד תום זמן האפייה. מצננים ומוציאים מהתבנית.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה