וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ציר עוף

מתכון מאת: אוריק,orik@inter.net.il

מרק עוף. ShutterStock
מרק עוף

מצרכים למתכון

  • 7/10 2 קילו עצמות עוף, גרונות וכנפיים או 1 עוף שלם
  • 8 ליטר מים
  • 1 בצל גדול מקולף וחתוך לשמיניות
  • 1 גזר גדול שטוף היטב וקצוץ גס
  • 2 גבעולי סלרי מנוקים וקצוצים גס
  • 1 כרישה מנוקה היטב וקצוצה גס
  • 2 עלי דפנה
  • 3 גבעולי תימין
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 כפית גרגרי פלפל לבן שבורים

אופן ההכנה

  • שוטפים את העצמות (והעוף השלם אם רוצים) היטב במים קרים. שמים אותן בסיר גדול ומכסים במים. המים צריכים להגיע עד 10 ס"מ מעל העצם העליונה.
  • מרתיחים על אש גדולה וכשהמים מתחילים לרתוח מקטינים את האש עד לבעבוע קל. מסירים את הקצף שנוצר.
  • מוסיפים את הירקות ואת התבלינים (אפשר לארוז אותם בבד חיתול או בתיון) לסיר.
  • מבשלים שעה ואז, אם משתמשים בעוף, מוציאים אותו ומסירים מעליו את הבשר. מחזירים את העצמות והעור למרק.
  • מבשלים עוד 6-8 שעות.
  • מסננים ומצננים.
  • ניתן לשמור מספר ימים במקרר או לתקופה ארוכה יותר במקפיא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully