ציר עוף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 7/10 2 קילו עצמות עוף, גרונות וכנפיים או 1 עוף שלם
- 8 ליטר מים
- 1 בצל גדול מקולף וחתוך לשמיניות
- 1 גזר גדול שטוף היטב וקצוץ גס
- 2 גבעולי סלרי מנוקים וקצוצים גס
- 1 כרישה מנוקה היטב וקצוצה גס
- 2 עלי דפנה
- 3 גבעולי תימין
- צרור פטרוזיליה
- 1 כפית גרגרי פלפל לבן שבורים
אופן ההכנה
- שוטפים את העצמות (והעוף השלם אם רוצים) היטב במים קרים. שמים אותן בסיר גדול ומכסים במים. המים צריכים להגיע עד 10 ס"מ מעל העצם העליונה.
- מרתיחים על אש גדולה וכשהמים מתחילים לרתוח מקטינים את האש עד לבעבוע קל. מסירים את הקצף שנוצר.
- מוסיפים את הירקות ואת התבלינים (אפשר לארוז אותם בבד חיתול או בתיון) לסיר.
- מבשלים שעה ואז, אם משתמשים בעוף, מוציאים אותו ומסירים מעליו את הבשר. מחזירים את העצמות והעור למרק.
- מבשלים עוד 6-8 שעות.
- מסננים ומצננים.
- ניתן לשמור מספר ימים במקרר או לתקופה ארוכה יותר במקפיא.