פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מרק כתומים בג'ינג'ר וקארי

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מנדרין (ShutterStock)
      מנדרין (ShutterStock)

      מצרכים

      • 1 חתיכה בינונית של דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
      • 2 בטטות בינוניות או אחת גדולה, קלופות וחתוכות לקוביות
      • 3-4 גזרים קלופים וחתוכים
      • 1 בצל בינוני קצוץ
      • 2-3 שיני שום פרוסות
      • 1/2 שורש ג'ינג'ר טרי קצוץ
      • 1-2 כפית אבקת קארי
      • שמן זית ומעט חמאה לטיגון
      • מלח, פלפל
      • אפשר להוסיף: קליפת תפוז מגוררת, מעט מיץ לימון, חוואייג', פטרוזיליה.

      אופן ההכנה

      • בסיר גדול מטגנים את הבצל בתערובת של שמן זית וחמאה. כשהבצל משחים מעט מוסיפים את השום. כשהשום משחים מעט מוסיפים את הדלעת, הבטטות והגזרים. מטגנים את כל הירקות יחד עד שהם מגירים את מיציהם ומשחימים קלות, ואז מוסיפים ליטר-ליטר וחצי מים, ומתבלים במלח ובפלפל.
      • מבשלים בסיר מכוסה עד שהירקות מתרככים.
      • כ-5-10 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הג'ינג'ר ואת הקארי. מסירים את המרק מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
      • טוחנים את המרק בבלנדר או במעבד מזון. אם רואים שמתקבלת עיסה סמיכה מדי, מוסיפים מים. המרק שמתקבל צריך להיות סמיך ועשיר.

      עוד מתכוני מרקים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -