שקשוקה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 בצל
- 1 פלפל ירוק
- 2 עגבניות רכות
- 4 שיני שום
- חצי חבילת פטריות
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1 פלפל ירוק
- מלח
- כורכום
- פפריקה חריפה
- אבקת מרק עוף
- ביצים לפי הצורך
- שמן לטיגון
- 2 כוסות מים חמים
אופן ההכנה
- 1. מחממים את השמן במחבת על אש נמוכה. חותכים את הבצל והשום לקוביות ומטגנים, עד שהבצל משחים. חותכים את הפלפל לקוביות ומוסיפים למחבת.
- 2. חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים. מביאים לרתיחה.
- 3. מוסיפים את הפטריות, מלח, פלפל, כורכום, פפריקה, אבקת המרק ורסק העגבניות. מוסיפים את המים ומערבבים.
- 4. מוסיפים את הביצים, אך לא טורפים אותן. מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים במשך 20 דקות.