עוגת שוקולד ושקדים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- לעוגה:
- 200 גר' חמאה
- 300 גר' שוקולד מריר
- 300 גר' שקדים טחונים דק
- 8 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס חלב
- לקרם:
- 125 מ"ל שמנת מתוקה
- 150 גר' שוקולד
אופן ההכנה
- להכנת העוגה:
- להמיס את החמאה והשוקולד.
- להקציף את החלמונים והסוכר לקצף תפוח ובהיר. להוסיף את השוקולד והחלב בזרם דק לתערובת.
- להקציף את החלבונים לקצף יציב. להוסיף באיטיות מחצית מהכמות לתערובת.
- להוסיף לתערובת את השקדים הטחונים ןמחצית הקצף הנותר.
- משמנים ומקמחים תבנית קפיצית עגולה 26-28, אופים כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.
- להכנת הקרם:
- שוברים את השוקולד, שמים בקערה. מחממים את השמנת, שופכים על השוקולד ומערבבים.
- ניתן להוסיף ליקר. מניחים לקרם להתקרר מעט ומורחים על העוגה.