וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת שוקולד ושקדים

מתכון מאת: michal,yairsh@sprintmail.com

עוגת שוקולד. ShutterStock
עוגת שוקולד

מצרכים למתכון

  • לעוגה:
  • 200 גר' חמאה
  • 300 גר' שוקולד מריר
  • 300 גר' שקדים טחונים דק
  • 8 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס חלב
  • לקרם:
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 150 גר' שוקולד

אופן ההכנה

  • להכנת העוגה:
  • להמיס את החמאה והשוקולד.
  • להקציף את החלמונים והסוכר לקצף תפוח ובהיר. להוסיף את השוקולד והחלב בזרם דק לתערובת.
  • להקציף את החלבונים לקצף יציב. להוסיף באיטיות מחצית מהכמות לתערובת.
  • להוסיף לתערובת את השקדים הטחונים ןמחצית הקצף הנותר.
  • משמנים ומקמחים תבנית קפיצית עגולה 26-28, אופים כ-45 דקות בחום של 170 מעלות.
  • להכנת הקרם:
  • שוברים את השוקולד, שמים בקערה. מחממים את השמנת, שופכים על השוקולד ומערבבים.
  • ניתן להוסיף ליקר. מניחים לקרם להתקרר מעט ומורחים על העוגה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully