טארט טאטן קלאסי (פאי תפוחים)
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 130 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
- 280 גר' סוכר
- 13 תפוחים צהובים אחידים בגודלם
- 250 גר' בצק עלים על בסיס חמאה
אופן ההכנה
- 1. קולפים את התפוחים ומגלענים בעדינות. חוצים אותם לאורכם.
- משתמשים במחבת נירוסטה שניתן גם לאפות איתה. משטיחים בה את החמאה והסוכר ומסדרים עליהם את התפוחים.
- מטגנים על אש בינונית כ-15-20 דקות.
- 2. מרדדים את הבצק על גבי משטח מקומח לעיגול גדול מקוטר המחבת. מניחים אותו על התפוחים, מחוררים במזלג ומהדקים בצדדים.
- 3. אופים בתנור שחומם מראש ל160-180 מעלות עד שהבצק משחים.
- להגשה: הופכים את המחבת על צלחת הגשה.