תתחילו את היום אחרת: צ'אי הודי ריחני
שילוב של פלפל שחור והל שיעורר אתכם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 8-9 יח' ציפורן
- 8-9 פולי הל
- 4 יח' פלפל שחור לא טחון (לא פלפל אנגלי)
- 1 מקל קינמון באורך 4-5 ס"מ
- שורש ג'ינג'ר (זנגביל) טרי, קלוף וחתוך דק, באורך כ-2 ס"מ
- 1 ליטר חלב 3%
- 3 כפיות תה (רק תה רגיל ולא תה בטעמים)
- 7-8 כפיות סוכר
אופן ההכנה
- 1. מכניסים את כל התבלינים לסיר קטן, ממלאים במעט מים כך שיכסו את התבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה כ-10 דקות.
- 2. מוסיפים את החלב והסוכר, מגבירים את האש ומביאים לרתיחה. כשהחלב רותח מכבים את האש.
- 3. מוסיפים את התה, מערבבים ומחכים 2-3 דקות.
- 4. מוזגים דרך מסננת או בד גאזה.