פטה כבד עוף ותאנים
מעדן פטה כבד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 450 גר' כבדי עוף מנוקים
- 1/4 1 כוס חלב קר
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית סלפטר
- 1 ביצה טרופה
- 1/4 1 כוס שמנת מתוקה
- 1/4 כוס חמאה לא מלוחה
- 1 כף פורט
- קמצוץ פלפל לבן
- קמצוץ מוסקט
- כפית מלח סלרי
- 12 תאנים מיובשות
- 1/2 כוס פורט
אופן ההכנה
- 1. משרים את הכבדים המנוקים בחלב עם המלח והסלפטר במשך 30 דקות. לאחר ההשריה שוטפים במסננת ומיבשים בעזרת מגבת.
- 2. שמים את כל המרכיבים (חוץ מהחלב) במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.
- 3. שופכים את התערובת לתוך כלי משומן ומכניסים לתבנית מלאה במים עד לחצי גובה הטרין שהונחה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כשעה וחצי.
- 4. בינתיים חוצים את התאנים לרוחבן ומבשלים בפורט עד שהן ספוגות בו היטב.
- 5. מניחים את התאנים על הפאטה, מניחים להצטנן ומגישים אחרי לילה במקרר.