וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פטה כבד עוף ותאנים

מעדן פטה כבד

מתכון מאת: מערכת וואלה

טוסטים עם פאטה כבד. ShutterStock
טוסטים עם פאטה כבד

מצרכים למתכון

  • 450 גר' כבדי עוף מנוקים
  • 1/4 1 כוס חלב קר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית סלפטר
  • 1 ביצה טרופה
  • 1/4 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1/4 כוס חמאה לא מלוחה
  • 1 כף פורט
  • קמצוץ פלפל לבן
  • קמצוץ מוסקט
  • כפית מלח סלרי
  • 12 תאנים מיובשות
  • 1/2 כוס פורט

אופן ההכנה

  • 1. משרים את הכבדים המנוקים בחלב עם המלח והסלפטר במשך 30 דקות. לאחר ההשריה שוטפים במסננת ומיבשים בעזרת מגבת.
  • 2. שמים את כל המרכיבים (חוץ מהחלב) במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.
  • 3. שופכים את התערובת לתוך כלי משומן ומכניסים לתבנית מלאה במים עד לחצי גובה הטרין שהונחה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כשעה וחצי.
  • 4. בינתיים חוצים את התאנים לרוחבן ומבשלים בפורט עד שהן ספוגות בו היטב.
  • 5. מניחים את התאנים על הפאטה, מניחים להצטנן ומגישים אחרי לילה במקרר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully