פטה כבד עוף ותאנים
מעדן פטה כבד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 450 גר' כבדי עוף מנוקים
 - 1/4 1 כוס חלב קר
 - 1 כפית מלח
 - 1/2 כפית סלפטר
 - 1 ביצה טרופה
 - 1/4 1 כוס שמנת מתוקה
 - 1/4 כוס חמאה לא מלוחה
 - 1 כף פורט
 - קמצוץ פלפל לבן
 - קמצוץ מוסקט
 - כפית מלח סלרי
 - 12 תאנים מיובשות
 - 1/2 כוס פורט
 
אופן ההכנה
- 1. משרים את הכבדים המנוקים בחלב עם המלח והסלפטר במשך 30 דקות. לאחר ההשריה שוטפים במסננת ומיבשים בעזרת מגבת.
 - 2. שמים את כל המרכיבים (חוץ מהחלב) במעבד מזון ומעבדים עד לקבלת עיסה אחידה.
 - 3. שופכים את התערובת לתוך כלי משומן ומכניסים לתבנית מלאה במים עד לחצי גובה הטרין שהונחה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך כשעה וחצי.
 - 4. בינתיים חוצים את התאנים לרוחבן ומבשלים בפורט עד שהן ספוגות בו היטב.
 - 5. מניחים את התאנים על הפאטה, מניחים להצטנן ומגישים אחרי לילה במקרר.
 
