סלט ירוק עם גבינת כבשים
הגבינה המושלמת לסלט הזה היא רוקפור או גליל. מה שחשוב הוא שהיא תהיה מחלב כבשים, בשביל להשיג את הרעננות הטובה ביותר. המתכון באדיבות "אגודת הנוקדים בישראל".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 200 גרם גבינת גליל או רוקפור, מחלב כבשים טהור
- 2 חסות מסוגים שונים
- צרור ריחן או רוקט
- 100 גרם אגוזי מלך
- 1/4 שן שום כתושה
- מעט מלח גס
- 2 כפות שמן תירס
- 1 לימון, חתוך לרבעים
אופן ההכנה
- 1. רוחצים את החסה, מייבשים וקורעים לפיסות.
- 2. גוזרים את הריחן או הרוקט ומוסיפים לחסה.
- 3. מגררים בפומפיה גסה את הגבינה מעל הסלט.
- 4. מטגנים את האגוזים והשום. בוזקים מעט מלח ומוסיפים לסלט. מגישים עם פלחי לימון.