סקונס בניחוח קשקבל כבשים
אין ארוחת בוקר באנגליה בלי סקונס חמימים שבדיוק יצאו מהתנור. בארץ אפשר לתת להם טוויסט ים תיכוני, בעזרת קצת גבינת קשקבל. המתכון באדיבות "אגודת הנוקדים בישראל".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם גבינת גלעד (קשקבל כבשים) חתוכה לקוביות
- 225 גרם קמח לבן מנופה
- 2 כפות אבקת אפייה
- 5 כפות שמן זית
- 1/2 כוס חלב
- 1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-230 מעלות.
- 2. מנפים את הקמח לקערה גדולה. מוסיפים את אבקת האפייה והמלח ומערבבים.
- 3. בהדרגה מוסיפים את השמן, החלב והביצה תוך כדי ערבוב בתנועות קיפול עדינות בעזרת כף עץ ואת קוביות הגבינה, ומערבבים בעדינות.
- 4. משמנים תבנית אפייה, מקמחים ויוצרים בעזרת כף תלוליות. אופים כ-15-20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים מעל רשת.