עוגת אננס ואגוזים

מתכון של רוית ברזילי, שהשתתפה בתחרות "מפצח האגוזים" לשנת 2002.

מתכון מאת: מערכת וואלה!
אננס. Artoday
אננס

מצרכים

  • 1/2 כוס קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 3 ביצים מופרדות
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/2 כוס אגוזי קליפורניה טחונים
  • 1/2 כוס חלב או מיץ תפוזים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 קופסא אננס משומר פרוס
  • לקרם:
  • 2 מכלי שמנת מתוקה
  • 1 שקית ג'לטין
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1/2 כוס אגוזי קליפורניה טחונים
  • 1/2 כוס חלב
  • לקישוט:
  • אגוזי קליפורניה קצוצים
  • מעט סירופ מייפל

אופן ההכנה

  • 1. מקציפים את החלמונים. מוסיפים קמח, אבקת אפיה, אגוזים, חלב ותמצית וניל ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אוורירית.
  • 2. מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף. מאחדים בעדינות את הקצף לתערובת.
  • 3. משמנים תבנית קפיצית בקוטר 26 או 24. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בחום בינוני כ-15–20 דקות.
  • 4. לאחר שהעוגה התקררה מניחים עליה את פרוסות האננס הספוגות בסירופ אננס.
  • 5. להכנת הקרם: מקציפים את השמנת המתוקה. מוסיפים אבקת סוכר, מעט חלב ואגוזים.
  • 6. ממיסים את הג'לטין לפי הוראות היצרן. כשהוא מתקרר מוסיפים לקרם.
  • 7. מורחים את הקרם על העוגה ומצננים במקרר. כאשר העוגה התקשתה ניתן לקשט עם אגוזי קליפורניה מוקפצים בסירופ מייפל ופרוסת אננס במרכז העוגה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully