סוקיאקי - ארוחת סיר יפנית
יש ביפן מאכלים רבים שהם ארוחה מלאה בסיר אחד, והם נקראים בשם הכללי נאבה (Nabe), וסוקיאקי הוא אחד הטובים והמשובחים שבהם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 סועדים:
- 1/2 קילו בשר בקר משובח (סינטה, שייטל או ראמפ) חתוך דקיק ביותר
- חופן של אטריות דקות מסוג שיראטאקי או אטריות אורז
- 8 פטריות שיטאקי גדולות
- כרוב סיני
- בלוק של טופו קשיח
- לרוטב הסוקיאקי:
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות סאקה
- 3-1 כפות סוכר
- 1 כוס ציר עוף
- 4 ביצים טריות, טרופות ב-4 כלים אישיים
- אפשר להוסיף שום
- אפשרויות לגיוון:
- בצל חתוך לחצאי טבעות, פטריות שמפיניון קטנות או חצויות, כרוב ניצנים טרי, במבו שוט, תרד, סלרי, ירקות שורש ועוד.
אופן ההכנה
- 1. חותכים את כל המרכיבים לחתיכות בגודל נוח לאכילה. מסדרים אותם על מגש גדול באופן צבעוני ומתאבן, ומציבים באמצע השולחן. מערבבים את חומרי הרוטב עד שהסוכר נמס.
- 2. על פלטה חמה עם מעט שמן מטגנים את הבשר לפרק זמן קצר, רק לשם השחמה.
- 3. מוציאים את הבשר ומוסיפים מעט רוטב סוקיאקי. עם התחלת הרתיחה מוסיפים מרכיבים אחרים (גם כאלה שלא צוינו במתכון), ומבשלים עד שהמרכיבים התרככו מעט. מחזירים את הבשר.
- 4. לפני האכילה טובל כל אחד מהסועדים את האוכל המוכן בביצה הטרופה שלצידו.
- 5. ככל שהנוזלים במחבת נספגים ומתאדים יש להוסיף עוד רוטב.