פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סוקיאקי - ארוחת סיר יפנית

      יש ביפן מאכלים רבים שהם ארוחה מלאה בסיר אחד, והם נקראים בשם הכללי נאבה (Nabe), וסוקיאקי הוא אחד הטובים והמשובחים שבהם

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סוקיאקי מרק יפני (ShutterStock)
      סוקיאקי מרק יפני (ShutterStock)

      מצרכים

      • ל-4 סועדים:
      • 1/2 קילו בשר בקר משובח (סינטה, שייטל או ראמפ) חתוך דקיק ביותר
      • חופן של אטריות דקות מסוג שיראטאקי או אטריות אורז
      • 8 פטריות שיטאקי גדולות
      • כרוב סיני
      • בלוק של טופו קשיח
      • לרוטב הסוקיאקי:
      • 3 כפות רוטב סויה
      • 3 כפות סאקה
      • 3-1 כפות סוכר
      • 1 כוס ציר עוף
      • 4 ביצים טריות, טרופות ב-4 כלים אישיים
      • אפשר להוסיף שום
      • אפשרויות לגיוון:
      • בצל חתוך לחצאי טבעות, פטריות שמפיניון קטנות או חצויות, כרוב ניצנים טרי, במבו שוט, תרד, סלרי, ירקות שורש ועוד.

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את כל המרכיבים לחתיכות בגודל נוח לאכילה. מסדרים אותם על מגש גדול באופן צבעוני ומתאבן, ומציבים באמצע השולחן. מערבבים את חומרי הרוטב עד שהסוכר נמס.
      • 2. על פלטה חמה עם מעט שמן מטגנים את הבשר לפרק זמן קצר, רק לשם השחמה.
      • 3. מוציאים את הבשר ומוסיפים מעט רוטב סוקיאקי. עם התחלת הרתיחה מוסיפים מרכיבים אחרים (גם כאלה שלא צוינו במתכון), ומבשלים עד שהמרכיבים התרככו מעט. מחזירים את הבשר.
      • 4. לפני האכילה טובל כל אחד מהסועדים את האוכל המוכן בביצה הטרופה שלצידו.
      • 5. ככל שהנוזלים במחבת נספגים ומתאדים יש להוסיף עוד רוטב.

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות