וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סוקיאקי - ארוחת סיר יפנית

יש ביפן מאכלים רבים שהם ארוחה מלאה בסיר אחד, והם נקראים בשם הכללי נאבה (Nabe), וסוקיאקי הוא אחד הטובים והמשובחים שבהם

מתכון מאת: mouse.co.il

סוקיאקי מרק יפני. ShutterStock
סוקיאקי מרק יפני

מצרכים למתכון

  • ל-4 סועדים:
  • 1/2 קילו בשר בקר משובח (סינטה, שייטל או ראמפ) חתוך דקיק ביותר
  • חופן של אטריות דקות מסוג שיראטאקי או אטריות אורז
  • 8 פטריות שיטאקי גדולות
  • כרוב סיני
  • בלוק של טופו קשיח
  • לרוטב הסוקיאקי:
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות סאקה
  • 3-1 כפות סוכר
  • 1 כוס ציר עוף
  • 4 ביצים טריות, טרופות ב-4 כלים אישיים
  • אפשר להוסיף שום
  • אפשרויות לגיוון:
  • בצל חתוך לחצאי טבעות, פטריות שמפיניון קטנות או חצויות, כרוב ניצנים טרי, במבו שוט, תרד, סלרי, ירקות שורש ועוד.

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את כל המרכיבים לחתיכות בגודל נוח לאכילה. מסדרים אותם על מגש גדול באופן צבעוני ומתאבן, ומציבים באמצע השולחן. מערבבים את חומרי הרוטב עד שהסוכר נמס.
  • 2. על פלטה חמה עם מעט שמן מטגנים את הבשר לפרק זמן קצר, רק לשם השחמה.
  • 3. מוציאים את הבשר ומוסיפים מעט רוטב סוקיאקי. עם התחלת הרתיחה מוסיפים מרכיבים אחרים (גם כאלה שלא צוינו במתכון), ומבשלים עד שהמרכיבים התרככו מעט. מחזירים את הבשר.
  • 4. לפני האכילה טובל כל אחד מהסועדים את האוכל המוכן בביצה הטרופה שלצידו.
  • 5. ככל שהנוזלים במחבת נספגים ומתאדים יש להוסיף עוד רוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully