כנפיים במרינדה על מצע עלים בפרמזן
מתכון של "פילטר", ירושלים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 ק"ג כנפיים מנוקות וחצויות לשניים
- למרינדה:
- 1/3 כוס שמן זית
- 1/2 כוס סויה
- 4 כפות דבש
- 5 ס"מ שורש ג'ינג'ר
- לימון
- 2 גבעולי טימין
- 4 שיני שום קלופות
- קורט פלפל שחור גרוס
- מלח
- למצע:
- חבילת עלי בייבי
- שמן זית
- לימון
- גבינת פרמזן
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מגרדים את שורש הג'ינג'ר וסוחטים מיץ מהלימון לתוך אותו כלי.
- 2. מוסיפים את שאר מצרכי המרינדה. משרים את הכנפיים בתוך התערובת כ-4 שעות.
- 3. מניחים את הכנפיים בתבנית, מכסים בנייר אלומיניום ואופים ב-200 מעלות כחצי שעה.
- 4. מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את הכיסוי. מעבירים את התנור למצב גריל. מכניסים שוב את הכנפיים ואופים כרגע שעה.
- 5. מתבלים את עלי הבייבי במלח, פלפל, שמן זית, לימון וגבינת פרמזן.
- 6. מסדרים את העלים במרכז הצלחת. מניחים את הכנפיים סביבם ומגישים.