וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוף פפריקאש

במתכון הזה מתבקש להשתמש בפפריקה מאיכות משובחת. מתכון של רפי שתיים.

מתכון מאת: mouse.co.il

Default. Walla R&D, מערכת וואלה

מצרכים למתכון

  • 100 גרם שומן עוף או חזיר, או שמן צמחי
  • 1/2 1 קילו חלקי עוף, רצוי ירכיים
  • 3 בצלים בינוניים, חתוכים לשניים ופרוסים דק
  • 3 שיני שום פרוסות דק
  • 2 כפות קמח לבן
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • קורט פפריקה חריפה
  • 3 פלפלים ירוקים כהים, חתוכים לרצועות דקות
  • 3 עגבניות, חצויות, ללא הגרעינים, או עגבניות משומרות
  • 1 כוס ציר עוף או מים
  • 1/4 קילו פטריות (לא חובה)
  • עלה דפנה טרי
  • 1 גביע שמנת חמוצה או קרם פרש
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את השומן בסיר רחב, ומטגנים בו את חלקי העוף, כמה בכל פעם, להשגת השחמה קלה.
  • 2. מוציאים את חלקי העוף לצלחת ומטגנים בשומן את הבצל הפרוס עד שהוא נהיה שקוף ומתחיל להשחים.
  • 3. מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה או שתיים. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בלי להשחים, ואחר כך גם את העגבניות. אם משתמשים בקופסא עם נוזלים, אין צורך בציר העוף.
  • 4. מוסיפים את הפפריקה והפלפלים, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כחצי שעה.
  • 5. מוסיפים מעט מהרוטב אל השמנת החמוצה (בטמפרטורת החדר), מערבבים היטב ומחזירים לסיר. מביאים לרתיחה, מתקנים תיבול אם צריך, ומגישים עם פטרוזיליה קצוצה.
  • מגישים עם אטריות, תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים, כופתאות או אורז.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully