סקונס עם צימוקים
נאפה מתוק עם צימוקים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 450 גרם קמח
- 1/4 כפית מלח
- 4 כפיות אבקת אפייה
- 2 כפיות סודה לשתייה
- 75 גרם חמאה
- 25 גרם סוכר
- 50 גרם צימוקים
- 1 ביצה
- 1 כוס חלב
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הקמח, המלח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה. מפוררים פנימה את החמאה, ולשים לבצק.
- 2. מוסיפים את הסוכר והצימוקים. לשים את הבצק היטב, ויוצרים במרכזו גומה.
- 3. מקציפים את החלב והביצה, ושופכים לתוך הגומה. בוחשים במהירות במזלג.
- 4. מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים מהבצק בעזרת כוס. משמנים תבנית ומניחים מעליה את הסקונס. מפזרים למעלה מעט קמח.
- 5. מכניסים לתנור בחום של 160 מעלות, ואופים כרגע שעה. מוציאים מהתנור, מקררים ומגישים בתוספת ריבה, חמאה וקצפת.