וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ליבת חציל

מתכון של השף אמיל פופא, "סוף", תל אביב.

מתכון מאת: mouse.co.il

מילפיי חצילים. דרור עינב
מילפיי חצילים

מצרכים למתכון

  • 1 חציל עסיסי, בשרני וכבד
  • 2 שיני שום קלופות
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 3 כפות שמן כורכום (שמן זית מתובל בקורט אבקת כורכום)
  • 1 פלפל גמבה אדום
  • מיץ משני לימונים גדולים
  • גבינה בולגרית 16 אחוז שומן לפי הטעם
  • זר ארוגולה
  • זר שמיר
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. קולים את החציל מעל האש מכל צדדיו במשך כ-10 דקות, עד שקליפתו מתבקעת וליבתו מתרככת.
  • 2. שוטפים את החציל במים קרים ומסירים את הקליפה. חותכים את החציל לרוחבו לפרוסות של 5-3 ס"מ כל אחת.
  • 3. מנקים את הפלפל האדום מזרעיו וגבעולו ומכניסים למעבד המזון. מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, שתי שיני השום והתבלינים (פרט לשמן הכורכום) ומפעילים עד לקבלת מרקם נוזלי.
  • 4. מערבבים יחד את רוטב הגמבה ועיסת החציל הקלוי בתנועות קיפול עדינות עד להטמעה מלאה של שתי העיסות יחד.
  • להגשה:
  • 1. מסדרים את עלי הארוגולה ויוצרים גליל נמוך של ליבת החציל במרכז הצלחת. אפשר להיעזר בטבעת מתכת, "רינג".
  • 2. זורים על ליבת החציל את עלי השמיר הקרועים, ומגררים כמות נדיבה של גבינה בולגרית מלמעלה.
  • 3. בוזקים את שמן הכורכום ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully