סלט בטטות ופלפלים קלויים ברוטב זנגביל
מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לסלט בטטות ופלפלים קלויים
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 בטטות גדולות, קלופות
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים אדומים חריפים
- שמן לטיגון
- צרור רוקט
- לרוטב:
- מיץ מ- 2 לימונים
- 1/4 כוס שמן חמניות
- 2 כפיות זנגביל טרי, מגורר
- 1 כף דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. פורסים את הבטטות לעיגולים בעובי 1 ס"מ. מבשלים במי מלח עד שמתחיל להתרכך- לא יותר מדי! מסננים ומצננים בטמפרטורת החדר.
- 2. בינתיים קולים את הפלפלים המתוקים והחריפים מכל הצדדים. קולפים ומסירים את כל הגרעינים. חותכים לרצועות דקות וארוכות.
- 3. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את פרוסות הבטטה משני הצדדים עד שהן מזהיבות.
- 4. מסדרים את עלי הרוקט, הפלפלים והבטטות בצלחת הגשה. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב, יוצקים ומגישים מיד.