מרק שומר, כרישה ותרד
גם אם לא נגמר הקיץ מתחילים להרגיש רוח סתווית ופתאום יש חשק למרק טוב עם שלל ירקות וציר עוף
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 2 כוסות שומר קצוץ
- 6 כפות שמן זית
- 2 כוסות כרישה קצוצה
- 2 כוסות ציר עוף
- 2 כוס עלי תרד טריים, דחוסים
- 1/4 כוס ליקר אניס: פרנו או אוזו (לא חובה אבל נותן תוספת נפלאה לטעם)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול למרק. מוסיפים את השומר והכרישה ומאדים תוך ערבוב עד שנעשה שקוף.
- 2. מוסיפים את ציר העוף ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות עד שהירקות מתרככים.
- 3. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- 4. מעבירים את המרק למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה.
- 5. מחזירים את המרק לסיר, מתבלים במלח ובפלפל ומצננים. לפני ההגשה, מוסיפים את ליקר האניס, מחממים תוך ערבוב מדי פעם.