וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק שומר, כרישה ותרד

גם אם לא נגמר הקיץ מתחילים להרגיש רוח סתווית ופתאום יש חשק למרק טוב עם שלל ירקות וציר עוף

מתכון מאת: מערכת וואלה

אוכל לבן. ShutterStock
אוכל לבן

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות:
  • 2 כוסות שומר קצוץ
  • 6 כפות שמן זית
  • 2 כוסות כרישה קצוצה
  • 2 כוסות ציר עוף
  • 2 כוס עלי תרד טריים, דחוסים
  • 1/4 כוס ליקר אניס: פרנו או אוזו (לא חובה אבל נותן תוספת נפלאה לטעם)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

  • 1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול למרק. מוסיפים את השומר והכרישה ומאדים תוך ערבוב עד שנעשה שקוף.
  • 2. מוסיפים את ציר העוף ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים כעשרים דקות עד שהירקות מתרככים.
  • 3. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  • 4. מעבירים את המרק למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה.
  • 5. מחזירים את המרק לסיר, מתבלים במלח ובפלפל ומצננים. לפני ההגשה, מוסיפים את ליקר האניס, מחממים תוך ערבוב מדי פעם.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully