וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דולסה דה בטטה

מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות לדולסה דה בטטה

מתכון מאת: מערכת וואלה

בטטה. ShutterStock
בטטה

מצרכים למתכון

  • 2 ק"ג בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לרבעים
  • 1 מקל וניל
  • 1 כף סוכר
  • 1 שקית אגר-אגר (להשיג בחנויות תבלינים)
  • 1 ק"ג סוכר
  • 1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן או אוכמניות חצויות
  • להגשה:
  • גבינת גליל פרוסה דק

אופן ההכנה

  • 1. מעבירים את הבטטות לסיר כבד ומכסים במים. חוצים את מקל הווניל ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבטטות רכות מספיק לעשיית מחית.
  • 2. מסננים ושומרים את מי הבישול. מרחיקים את מקל הווניל ומועכים למחית. מוסיפים מעט ממי הבישול עד שמתקבלת מחית חלקה.
  • 3. מנקים את הסיר הגדול וממיסים את כף הסוכר והאגר-אגר בחצי כוס מים. מבשלים על אש גבוהה במשך 10דקות תוך ערבוב מתמיד.
  • 4. מוסיפים לסיר עם האגר-אגר את מחית הבטטות. מוסיפים את הסוכר ומבשלים תוך ערבוב על אש בינונית במשך כ-20 דקות. העיסה צריכה לבעבע.
  • 5. מפזרים את השוקולד צ'יפס או האוכמניות בתחתית תבנית או תבניות אישיות מנייר אלומיניום. יוצקים את העיסה ומצננים בטמפרטורת החדר. אחרי שמתקרר מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
  • 6. להגשה: מפזרים על צלחת אישית פרוסות דקות של גבינת גליל. הופכים את התבנית האישית על הגבינה ומחלצים את הדולסה דה בטטה. אם משתמשים בתבנית גדולה, חותכים פרוסות או קוביות ומגישים הפוך, עם השוקולד צ'יפס או האוכמניות למעלה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully