- 1. מעבירים את הבטטות לסיר כבד ומכסים במים. חוצים את מקל הווניל ומוסיפים לסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהבטטות רכות מספיק לעשיית מחית.
-
- 2. מסננים ושומרים את מי הבישול. מרחיקים את מקל הווניל ומועכים למחית. מוסיפים מעט ממי הבישול עד שמתקבלת מחית חלקה.
-
- 3. מנקים את הסיר הגדול וממיסים את כף הסוכר והאגר-אגר בחצי כוס מים. מבשלים על אש גבוהה במשך 10דקות תוך ערבוב מתמיד.
-
- 4. מוסיפים לסיר עם האגר-אגר את מחית הבטטות. מוסיפים את הסוכר ומבשלים תוך ערבוב על אש בינונית במשך כ-20 דקות. העיסה צריכה לבעבע.
-
- 5. מפזרים את השוקולד צ'יפס או האוכמניות בתחתית תבנית או תבניות אישיות מנייר אלומיניום. יוצקים את העיסה ומצננים בטמפרטורת החדר. אחרי שמתקרר מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
-
- 6. להגשה: מפזרים על צלחת אישית פרוסות דקות של גבינת גליל. הופכים את התבנית האישית על הגבינה ומחלצים את הדולסה דה בטטה. אם משתמשים בתבנית גדולה, חותכים פרוסות או קוביות ומגישים הפוך, עם השוקולד צ'יפס או האוכמניות למעלה.