פסטה ברוטב ברוקולי וצנוברים
פסטה ברוטב ברוקולי וצנוברים, מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 4 כוסות ברוקולי, פרחים בלבד
- חבילת פסטה ספגטיני
- 4 שיני שום
- 1/4 כוס צנוברים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף חומץ בן יין לבן
- 1/2 כפית פלפל אדום גרוס
- 100 גרם גבינת גליל מפוררת
- 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את פרחי הברוקולי בסיר גדול עם מים ומלח, בערך 6 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך. מעבירים את הפרחים למסננת ושומרים את המים.
- 2. מבשלים את הפסטה באותם מים שבהם בושלו פרחי הברוקולי, לפי הוראות היצרן. מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר.
- 3. קוצצים את השום והצנוברים במעבד מזון, מוסיפים את הברוקולי, השמן, החומץ, הפלפל האדום וגבינת הגליל. מעבדים עד לקבלת מחית חלקה.
- 4. יוצקים את הרוטב על הפסטה ומחממים בחום נמוך. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומגישים חם עם גבינת פרמזן מגוררת בצד.