וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק טפיוקה וכרישה בווק

עוד רעיון למה אפשר להכין מגרגרי הטפיוקה הפניניים

מתכון מאת: מערכת וואלה

כרישה. מערכת וואלה
כרישה

מצרכים למתכון

  • 2 גבעולי כרישה שמנמנים
  • 1 בצל גדול
  • 30 גרם חמאה או מרגרינה
  • 1 כפית סוכר חום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים
  • ליטר ורבע מים רותחים
  • 2 כפות גדושות אבקת תיבול צלי של "קנור" - לא חובה
  • חופן גרגרי טפיוקה (לא להגזים)
  • 3 גבעולי סלרי עלים. לא חתוכים
  • בערך 1 כוס חלב
  • אופציה: 1/2 מכל שמנת חמוצה

אופן ההכנה

  • 1. חוצים לאורך את גבעולי הכרישה ושוטפים היטב. נפטרים מעלים יבשים וסיביים, אך משתמשים גם בחלק הירוק הפנימי של הכרישה.
  • 2. חותכים את הכרישה לחתיכות דקות; קולפים וחותכים גם את הבצל.
  • 3. מחממים את החמאה בווק או במחבת רחבה ועמוקה, מוסיפים לה את הכרישה, הבצל והסוכר החום ומאדים על להבה בינונית 5 דקות כשהווק מכוסה, כדי לרכך את הירקות. מסירים מכסה, וממשיכים לאדות תוך בחישה לפרקים - עד שהירקות זהובים-שחומים.
  • 4. בינתיים קולפים וחותכים לקוביות את תפוחי האדמה. מוסיפים לווק ומטגנים-מערבבים עוד כ-5 דקות.
  • 5. מוסיפים מלח, פלפל, אבקת צלי, מים רותחים, גבעולי סלרי וטפיוקה. מנמיכים להבה ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות. מניחים לעמוד עוד 10 דקות עם מכסה כדי שהטפיוקה תתרכך ותתפח.
  • 6. מוסיפים חלב ואם רוצים גם שמנת. לא חובה. טועמים ומתקנים תיבול. אם סמיך, מדללים במעט חלב או מים רותחים ומחממים יחד.
  • 7. מוציאים וזורקים את גבעולי הסלרי, מועכים את הירקות בתוך המרק בממחה ידני או חשמלי, אך לא מגזימים במעיכה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully