- 1. חוצים לאורך את גבעולי הכרישה ושוטפים היטב. נפטרים מעלים יבשים וסיביים, אך משתמשים גם בחלק הירוק הפנימי של הכרישה.
-
- 2. חותכים את הכרישה לחתיכות דקות; קולפים וחותכים גם את הבצל.
-
- 3. מחממים את החמאה בווק או במחבת רחבה ועמוקה, מוסיפים לה את הכרישה, הבצל והסוכר החום ומאדים על להבה בינונית 5 דקות כשהווק מכוסה, כדי לרכך את הירקות. מסירים מכסה, וממשיכים לאדות תוך בחישה לפרקים - עד שהירקות זהובים-שחומים.
-
- 4. בינתיים קולפים וחותכים לקוביות את תפוחי האדמה. מוסיפים לווק ומטגנים-מערבבים עוד כ-5 דקות.
-
- 5. מוסיפים מלח, פלפל, אבקת צלי, מים רותחים, גבעולי סלרי וטפיוקה. מנמיכים להבה ומבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות. מניחים לעמוד עוד 10 דקות עם מכסה כדי שהטפיוקה תתרכך ותתפח.
-
- 6. מוסיפים חלב ואם רוצים גם שמנת. לא חובה. טועמים ומתקנים תיבול. אם סמיך, מדללים במעט חלב או מים רותחים ומחממים יחד.
-
- 7. מוציאים וזורקים את גבעולי הסלרי, מועכים את הירקות בתוך המרק בממחה ידני או חשמלי, אך לא מגזימים במעיכה.