פרגיות במשרה של לימונים, כוסברה וטפנד
מנה דיאטטית אך עסיסית של פרגיות על מצע טפנד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-8 מנות:
- 2 פרגיות כל אחת במשקל 550-600 גר'
- למישרה:
- מיץ משני לימונים
- 30 מ"ל שמן זית
- 3 כפות כוסברה קצוצה
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח גס
- צ'ילי יבש טחון
- לטפנד זיתים:
- 150 גר' זיתים שחורים מגולענים
- פלפל שחור גרוס גס
- 30 מ"ל שמן זית
- מעט צלפים
- 2 שיני שום
- פילה אנשובי
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את חומרי המישרה בקערה. מכניסים את הפרגיות למישרה ומעסים, אפשר להסיר את העור. משהים כשעה.
- 2. חותכים את הפרגיות לרבעים ומכינים על גריל, 12-15 דקות מכל צד, בחום בינוני.
- 3. להכנת הטפנד, מרסקים את כל המרכיבים במעבד מזון למרקם חלק.
- כל מנה מכילה כ-270 קלוריות, כ-33 גרם חלבון, כ-14 גרם שומן, כ-3 גרם פחמימות.
- 4. מגישים את הפרגיות על מצע טפנד.