סופלה פסיפלורה
קינוח בסטייל שמוגש לשולחן היישר מהתנור
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 30 גרם חמאה רכה
- 120 גרם סוכר+ 30 גרם לפזר על הכלים
- 250 גרם קרם פטיסייר (מתכון מקושר למטה)
- 250 מחית פסיפלורה (מיץ מסונן מבערך 12 פירות שומרים את הגרעינים לקישוט).
- 8 חלבונים
- 4 קעריות חרס (קוטר 4 ס"מ)
- עלי נענע לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מורחים את הכלים בחמאה ומפזרים אבקת סוכר (30 גר').
- 2. מחממים את התנור ל-190 מעלות ומכניסים את הכלים הריקים לחימום.
- 3. מחממים מעט את הקרם פטיסייר במיקרוגל ואז מקציפים ומוסיפים את מחית פסיפלורה.
- 4. את החלבונים מקציפים עם 120 גר' סוכר עד לקבלת קצף קשה.
- 5. מקפלים את החלבונים לתערובת הפסיפלורה עד לקבלת תערובת אחידה.
- 6. שופכים את התערובת לכלים החמים, מפרידים בסכין את דפנות התערובת מהתחתית.
- 7. מכניסים לתנור ל-7-8 דקות
- 8 כשהסופלה מוכן אפשר לקשט עם גרעיני פסיפלורה, עלה נענע או אבקת סוכר ולהגיש מייד.