וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פיש אנד צ'יפס בוויניגרט נענע

זוהי גרסה לגמרי פרטית וגם יותר קלילה לפיש אנד צ'יפס. ציפוי הטמפורה הוא ציפוי שלא סופג שמן, והרטבים מעודנים יותר. זוהי מנה קלה מאד להכנה וממכרת מאוד.

מתכון מאת: מערכת וואלה

פיש& צ'יפס. נועם סולד
פיש& צ'יפס

מצרכים למתכון

  • 1 ק"ג פילה דג לבן (מרלן, בקלה, פרידה או דניס)
  • 4 תפוחי אדמה יפים, קלופים ופרוסים לעיגולים דקים
  • שמן לטיגון עמוק
  • לרוטב טרטר:
  • 1 כוס מיונז משובח (רצוי ביתי)
  • 3 מלפפונים חמוצים, קצוצים דק
  • 3 כפות צלפים, קצוצים דק
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות רוטב צ'ילי חריף
  • 1 בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1/4 כוס עלי כוסברה ופטרוזיליה, קצוצים דק
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי
  • לרוטב ויניגרט נענע:
  • 2 צרורות נענע (עליים נקיים בלבד)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס חומץ אורז
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי חריף (פלפל אדום חריף)
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי
  • לבלילת טמפורה:
  • 150 גרם קמח לעוגה
  • 200 גרם קמח לבן רגיל
  • 1 ביצה
  • 2-1 כוסות מי קרח

אופן ההכנה

  • 1. מכינים רוטב טרטר: מערבבים את כל חומרי הרוטב ומשהים במקרר למספר שעות לפני ההגשה.
  • 2. מכינים רוטב ויניגרט נענע: בסיר קטן מבשלים סוכר וחומץ אורז עד שהסוכר נמס. מצננים. במעבד מזון שמים את כל חומרי הרוטב ומעבדים לרוטב נוזלי. טועמים ומתבלים לפי הטעם במלח, פלפל וסוכר.
  • 3. מכינים בלילה עם כל החומרים. מוסיפים את המים בהדרגה עד שמתקבלת בלילה סמיכה מספיק לציפוי הדג ותפוחי האדמה.
  • 4. מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את הפילטים ותפוחי האדמה בבלילת הטמפורה ומטגנים עד שישחימו מעט. מתבלים במלח ופלפל ומגישים עם ויניגרט נענע ורוטב טרטר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully