פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פשטידת אגסים ביין, גבינת רוקפור ואגוזים

      מתכון של גיל שהרבני וגלית פילוסוף שזכה במקום ראשון בתחרות הפשטידות של תנובה לשבועות 2004.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אילוסטרציה (ShutterStock)
      אילוסטרציה (ShutterStock)

      מצרכים

      • תבנית קיש בקוטר 28 – 26 ס"מ משומנת
      • לבצק:
      • 2 כוסות קמח
      • 160 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
      • 1/4 כפית מלח
      • 1/4 כפית סוכר
      • 2 כפות עירית קצוצה
      • 1 ביצה
      • למלית:
      • 6 אגסים חתוכים לרבעים מנוקים מליבה וגרעינים
      • 3/4 בקבוק יין לבן יבש
      • 25 גרם סוכר
      • 4 גרגרי פלפל אנגלי שלמים
      • 20 גרם חמאת תנובה
      • 5 בצלים ירוקים קצוצים ( רק החלק הלבן )
      • 100 גרם גבינת קולאז’ רוקפור
      • 50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים
      • לציפוי:
      • 3/4 מכל שמנת עמידה לקצפת מסדרת השף הלבן
      • 1 גביע קרם פרש מסדרת השף הלבן
      • 3 ביצים

      אופן ההכנה

      • הכנת הבצק:
      • שמים במעבד מזון קמח, חמאה, מלח סוכר ועירית ומעבדים לתערובת פירורית.
      • מוסיפים את הביצה ומעבדים לבצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
      • מרדדים את הבצק לעלה עגול מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות.
      • מסירים את הבצק העודף ומקררים 20 דקות.
      • מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות שמים בתבנית על הבצק נייר אפייה מכסים בשעועית לבנה אופים 15 דקות.
      • מסירים את הנייר עם השעועית ואופים עוד מספר דקות עד להזהבה קלה, מצננים.
      • הכנת המלית:
      • שמים את האגסים בסיר מוסיפים יין, סוכר ופלפל אנגלי, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 15 – 20 דקות, עד שיתרככו.
      • מוציאים את האגסים מנוזל הבישול ושמים על נייר סופג.
      • מסדרים על הבצק שבתבנית במעגל חיצוני.
      • ממיסים במחבת חמאה מטגנים את הבצל מספר דקות ומפזרים בתבנית. מפוררים את הגבינה ומפזרים בתבנית. מפזרים גם את האגוזים.
      • הכנת הציפוי:
      • טורפים את כל המרכיבים בקערה יוצקים לתבנית, מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. אופים 20 דקות עד להזהבה.

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות