וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידת אגסים ביין, גבינת רוקפור ואגוזים

המתכון שזה במקום הראשון

מתכון מאת: מערכת וואלה

אילוסטרציה. ShutterStock
אילוסטרציה

מצרכים למתכון

  • תבנית קיש בקוטר 28 – 26 ס"מ משומנת
  • לבצק:
  • 2 כוסות קמח
  • 160 גרם חמאת תנובה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית סוכר
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 1 ביצה
  • למלית:
  • 6 אגסים חתוכים לרבעים מנוקים מליבה וגרעינים
  • 3/4 בקבוק יין לבן יבש
  • 25 גרם סוכר
  • 4 גרגרי פלפל אנגלי שלמים
  • 20 גרם חמאת תנובה
  • 5 בצלים ירוקים קצוצים ( רק החלק הלבן )
  • 100 גרם גבינת קולאז’ רוקפור
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים
  • לציפוי:
  • 3/4 מכל שמנת עמידה לקצפת מסדרת השף הלבן
  • 1 גביע קרם פרש מסדרת השף הלבן
  • 3 ביצים

אופן ההכנה

  • הכנת הבצק:
  • שמים במעבד מזון קמח, חמאה, מלח סוכר ועירית ומעבדים לתערובת פירורית.
  • מוסיפים את הביצה ומעבדים לבצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.
  • מרדדים את הבצק לעלה עגול מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות.
  • מסירים את הבצק העודף ומקררים 20 דקות.
  • מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות שמים בתבנית על הבצק נייר אפייה מכסים בשעועית לבנה אופים 15 דקות.
  • מסירים את הנייר עם השעועית ואופים עוד מספר דקות עד להזהבה קלה, מצננים.
  • הכנת המלית:
  • שמים את האגסים בסיר מוסיפים יין, סוכר ופלפל אנגלי, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית 15 – 20 דקות, עד שיתרככו.
  • מוציאים את האגסים מנוזל הבישול ושמים על נייר סופג.
  • מסדרים על הבצק שבתבנית במעגל חיצוני.
  • ממיסים במחבת חמאה מטגנים את הבצל מספר דקות ומפזרים בתבנית. מפוררים את הגבינה ומפזרים בתבנית. מפזרים גם את האגוזים.
  • הכנת הציפוי:
  • טורפים את כל המרכיבים בקערה יוצקים לתבנית, מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. אופים 20 דקות עד להזהבה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully