עוף ביין
מנת עוף של ברי ססלוב מ"יקב ססלוב", מומלץ להגיש עם אורז
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 ירכי עוף מחולקות
- 4 שיני שום כתושות
- 2 בצלים אדומים בינוניים קצוצים
- 2 גזרים קצוצים
- 6 גבעולי כוסברה קצוצים
- 6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
- 3 כפות ג'ינג'ר טרי מגורר
- 4 כוכבי אניס
- סלסלה של פטריות קצוצות
- 2 כוסות קברנה סוביניון (מומלץ "ססלוב" אביב קברנה סוביניון 2002)
- 3 כפות שמן זית
- קמח
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- 1. מחממים במחבת כבד את שמן הזית לחום בינוני. מוסיפים בצל ושום ומטגנים עד לקבלת צבע חום בהיר.
- 2. מוסיפים את העוף ומטגנים עד להשחמה, כ-5 דקות. יש להפוך את העוף לעיתים קרובות להשחמה מאוזנת.
- 3. כשהעוף שחום מפזרים עליו קמח ומחזירים למחבת.
- 4. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מכסים את המחבת ומבשלים על חום נמוך כשעה. בודקים מדי פעם שיש מספיק נוזלים ומוסיפים לפי הצורך.
- הצעת הגשה:
- מפזרים פטרוזיליה וכוסברה קצוצה על העוף, ומגישים עם אורז.