וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פאי פטנט

מתכון מאת: מערכת וואלה!

פאי שקדים וגינגר למדור אירוח. מערכת וואלה!
פאי שקדים וגינגר למדור אירוח

מצרכים למתכון

  • ½ מכמות של בצק פריך מתוק (מומלץ המתכון לבצק פריך מהספר של אהרוני ורפי כהן)
  • 300 גר' מעדן (ריבה) גי'נגר ותפוזים (מומלץ "סן דלפור")
  • 200 גרם שבבי שקדים
  • ¾ כוס חלב
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • ½ כפית תמצית וניל אמיתית
  • תבנית עגולה (28 ס"מ) משומנת בחמאה

אופן ההכנה

  • 1. מרדדים את הבצק ל 3-4 מ"מ וחותכים לגודלה של תבנית התנור או מעט פחות.
  • 2. יוצרים מהשאריות של החיתוך שוליים לבצק כך שהמילית לא תברח.
  • 3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות. מצננים.
  • 4. מרתיחים בסיר קטן חלב ומוסיפים אבקת סוכר, שקדים ותמצית וניל. השקדים בתערובת שמתקבלת צריכים להיות מכוסים בציפוי מבריק ובתחתית הסיר יתנקזו מעט נוזלים.
  • 5.מורחים על הבצק את מעדן הג'ינג'ר והתפוזים.
  • 6. מפזרים בצורה אחידה את תערובת החלב והשקדים.
  • 7. אופים כ-30 דקות ב-180 מעלות.
  • 8. מגישים חמים עם גלידה וניל בצד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully