פאי פטנט
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ½ מכמות של בצק פריך מתוק (מומלץ המתכון לבצק פריך מהספר של אהרוני ורפי כהן)
- 300 גר' מעדן (ריבה) גי'נגר ותפוזים (מומלץ "סן דלפור")
- 200 גרם שבבי שקדים
- ¾ כוס חלב
- ½ כוס אבקת סוכר
- ½ כפית תמצית וניל אמיתית
- תבנית עגולה (28 ס"מ) משומנת בחמאה
אופן ההכנה
- 1. מרדדים את הבצק ל 3-4 מ"מ וחותכים לגודלה של תבנית התנור או מעט פחות.
- 2. יוצרים מהשאריות של החיתוך שוליים לבצק כך שהמילית לא תברח.
- 3. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-15 דקות. מצננים.
- 4. מרתיחים בסיר קטן חלב ומוסיפים אבקת סוכר, שקדים ותמצית וניל. השקדים בתערובת שמתקבלת צריכים להיות מכוסים בציפוי מבריק ובתחתית הסיר יתנקזו מעט נוזלים.
- 5.מורחים על הבצק את מעדן הג'ינג'ר והתפוזים.
- 6. מפזרים בצורה אחידה את תערובת החלב והשקדים.
- 7. אופים כ-30 דקות ב-180 מעלות.
- 8. מגישים חמים עם גלידה וניל בצד.