- 1. בסיר גדול מביאים לרתיחה את הסוכר, החומץ, היין, מקלות קינמון וכוכבי אניס. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.
-
- 2. מסירים מהאש ומוסיפים את החומץ הבלסמי, הג'ינג'ר והלימון.
-
- 3. שמים את האפרסקים בקערה, יוצקים עליהם מים רותחים, ממתינים דקה וקולפים. חוצים ומגלענים.
-
-
- 4. מביאים את הסירופ לרתיחה חוזרת, מוסיפים את חצאי האפרסקים. אחרי הרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, לא יותר מדי כדי לשמור על שלמות הפרי.
-
- 5. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הפירות לצנצנת, מכסים בסירופ. סוגרים היטב ושומרים בקירור. מתאים להגיש עם חזה עוף, בשר מעושן או כקינוח, עם כדור גלידה וניל, יוגורט או קרם פרש