קבבים של טלה על מצע סלט עגבניות חצוף
מנה ים תיכונית עם הרבה עשבי תיבול
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-10 מנות:
- לקציצות:
- 1 ק"ג בשר כבש טחון טרי (אפשר לבקש מהקצב לתבל, או לתבל בכוס פטרוזיליה, ½ בצל קצוץ דק ו-100 גרם צנוברים)
- 5 כפות בהרט
- מלח ופלפל לפני הטעם
- לסלט:
- 1 ק"ג עגבניות תמר קצוצות דק
- ½ בצל סגול קצוץ דק
- ½ כוס כוסברה קצוצה דק
- ½ כוס פטרוזילה קצוצה דק
- ½ כוס נענע קצוצה דק
- ¼ כוס שמן זית
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- הקציצות:
- 1. מערבבים את כל המרכיבים של הקציצות ומניחים לשעה כדי שהבשר יספוג את הטעמים.
- 2. יוצרים קציצות בגודל הרצוי.
- 3. צולים על מחבת גריל. אין צורך בשימון מאחר והקבבים משחררים הרבה שומן.
- 4. לפני ההגשה מספיגים בנייר סופג.
- הכנת הסלט:
- מערבבים את כל המרכיבים מלבד המלח והפלפל.
- הגשה: ממליחים ומפלפלים את הסלט, מערבבים ומעבירים לקערה רחבה, מפזרים את הקבבים על הסלט.