טליאוליני עם קישואים, עשבי תיבול וצנוברים
פסטה עם מרווה, נענע, בזיליקום ופטרוזיליה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 500 גר' טליאוליני ביצים, מבושלים על פי הוראות היצרן ומסוננים (מומלץ טליאוליני "פרפקטו" של אוסם)
- 5 כפות שמן זית
- 10 עלי מרווה שלמים
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות
- פלפל חריף קצוץ דק
- 450 גר' קישואים שטופים ופרוסים (זוקיני, קישוא צהוב, קישוא בהיר וכד')
- 3-4 כפות עלי בזיליקום קצוצים
- 3-4 כפות עלי פטרוזיליה קצוצה
- 2-3 כפות עלי נענע קצוצה
- 2 כפות מים + 1 כפית אבקת מרק טעם עוף
- 2 כפות חומץ בלסמי
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 3 כפות צנוברים מטוגנים ב-1 כף שמן זית
- להגשה:
- גבינת פרמזן מגוררת או גבינת צאן קשה כגון פקורינו
אופן ההכנה
- 1. במחבת רחבה וכבדה מחממים 3 כפות שמן זית ומטגנים את עלי המרווה על אש בינונית-נמוכה כדקה, מוציאים ושומרים בצד.
- 2. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבצל זהוב מעט, כ-13 דקות.
- 3. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים עוד דקה.
- 4. מוסיפים את פלחי הקישואים, מגבירים את הלהבה ומטגנים תוך ערבוב כ-5 דקות.
- 5. מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, 2 כפות מים ואבקת מרק ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות.
- 6. יוצקים לתערובת 2 כפות חומץ בלסמי ומסירים מהאש.
- 7. שופכים על הפסטה, מערבבים ומתקנים תיבול.
- 8. במחבת מחממים 1 כף שמן, מטגנים את הצנוברים ומוסיפים לפסטה.
- 9. מגישים עם פרמזן מגורד מעל.