סלט פתיתים צבעוני קר
מתכון של דנה מלמד. המנה הזו היא בעצם סלט ולא תבשיל. הכי מתאים להשתמש בפתיתים אפויים המכונים "פרפאלך בתנור" (של "אסם" כמובן). אפשר להוסיף כל ירק וכל עשב תבלין שאוהבים ולהוריד מה שלא אוהבים. הנה מתכון פשוט ולא מתחכם, צבעוני ומרענן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גר' פתיתים אפויים מבושלים עפ"י הוראות היצרן.
- 1 עגבניה גדולה ללא הליבה חתוכה לקוביות קטנות
- ½ פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
- ½ פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
- ½ פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
- בצל סגול קטן קצוץ דק
- 2 צנוניות חתוכות לקוביות קטנות
- 2 כפות שמן זית
- צרור עשבים ירוקים (בצל ירוק/עירית/פטרוזיליה/נענע/רוקט) קצוצים דק
- קליפת לימון מגוררת
- לימון סחוט
- מלח
אופן ההכנה
- 1. שמים את כל הירקות והעשבים בקערה.
- 2. מוסיפים את הפתיתים.
- 3. מוסיפים שמן זית, מיץ לימון ותבלינים.
- 4. מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר ולא ממש קר מהמקרר.