מרק אפונה של לבנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 בצל
- 1 כוס גזר חתוך לקוביות
- 1 כוס סלרי חתוך לקוביות
- 1 כוס אפונה ירוקה יבשה
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- 4 גרונות הודו
- פטרוזיליה וכוסברה קצוצה
- שמן לטיגון
- עלה דפנה
- פלפל שחור טרי
- כורכום לתיבול
- 1/2 1 ליטר מים
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבצל לקוביות ומטגנים במחבת. מוסיפים את הגרונות, עלה דפנה ופלפל שחור ומתבלים בכורכום ובאבקת מרק.
- 2. כשהבצל מתחיל להזהיב, מעבירים אותו ואת הגרונות לסיר לחץ. מוסיפים את הירקות, ליטר וחצי מים ומבשלים במשך שעה.