- משרים את האפונה היבשה במים עם סודה לשתיה למשך לילה שלם. מסננים, שוטפים היטב ומביאים לרתיחה במים נקיים תוך כדי הוצאת הקצף המצטבר במים. לאחר הרתיחה, מעבירים ללהבה הקטנה ביותר ומנמיכים את האש.
- בתוך כך מטגנים בסיר עמוק את הבצל והשום במעט שמן עד שיזהיבו. מוסיפים את האפונה הקפואה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
- מעבירים את התערובת לסיר עם האפונה היבשה המורתחת, מוסיפים מים עד לכיסוי מלא, מוסיפים עוד תבלינים, ומביאים את הכל לרתיחה שניה על אש גדולה.
- מעבירים ללהבה הקטנה ביותר, מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל עוד כ-4 שעות על האש הקטנה ביותר.