וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק אפונה עשיר עם בצל ושום

מתכון מאת: בועז

מרק אפונה. ShutterStock
מרק אפונה

מצרכים למתכון

  • ½ ק"ג אפונה יבשה
  • 2 כוסות אפונה ירוקה קפואה (אפשרי בתוספת גזר)
  • 1 בצל גדול, קצוץ לקוביות
  • 1 כף לפחות שום כתוש
  • מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה לפי הטעם
  • שמן לטיגון
  • ½ כפית סודה לשתיה

אופן ההכנה

  • משרים את האפונה היבשה במים עם סודה לשתיה למשך לילה שלם. מסננים, שוטפים היטב ומביאים לרתיחה במים נקיים תוך כדי הוצאת הקצף המצטבר במים. לאחר הרתיחה, מעבירים ללהבה הקטנה ביותר ומנמיכים את האש.
  • בתוך כך מטגנים בסיר עמוק את הבצל והשום במעט שמן עד שיזהיבו. מוסיפים את האפונה הקפואה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב.
  • מעבירים את התערובת לסיר עם האפונה היבשה המורתחת, מוסיפים מים עד לכיסוי מלא, מוסיפים עוד תבלינים, ומביאים את הכל לרתיחה שניה על אש גדולה.
  • מעבירים ללהבה הקטנה ביותר, מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל עוד כ-4 שעות על האש הקטנה ביותר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully