תפוחי אדמה אפויים בשמנת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים ופרוסים הכי דק שאפשר
- 50 גרם חמאה
- מכל שמנת מתוקה
- חלמון
- מלח, פלפל לבן
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
- 2. משמנים תבנית עגולה במעט חמאה.
- 3. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה במעגלים כשהם מעט חופפים מהשוליים כלפי פנימה, עד שמתקבלת צורה כמו של פרח.
- 4. מערבבים את השמנת עם החלמון, המלח והפלפל הלבן ויוצקים על פרוסות תפוחי האדמה.
- 5. מכניסים לתנור ואופים כשעה או עד שהתפודים זהובים ופריכים בשוליים.
- גיוונים:
- - אפשר להשתמש גם בבטטות ולסדר לסירוגין פרוסה כתומה ופרוסה צהובה. יוצא טעים ויפה.
- - למי שלא שומר כשרות טעים מאד להוסיף 50 גרם חזה אווז או בייקון חתוך לקוביות קטנות.