מתכונים חמים

תפוחי אדמה אפויים בשמנת

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

תפוחי אדמה (צילום: Artoday)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 6 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים ופרוסים הכי דק שאפשר
  • 50 גרם חמאה
  • מכל שמנת מתוקה
  • חלמון
  • מלח, פלפל לבן
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  • 2. משמנים תבנית עגולה במעט חמאה.
  • 3. מסדרים את פרוסות תפוחי האדמה במעגלים כשהם מעט חופפים מהשוליים כלפי פנימה, עד שמתקבלת צורה כמו של פרח.
  • 4. מערבבים את השמנת עם החלמון, המלח והפלפל הלבן ויוצקים על פרוסות תפוחי האדמה.
  • 5. מכניסים לתנור ואופים כשעה או עד שהתפודים זהובים ופריכים בשוליים.
  • גיוונים:
  • - אפשר להשתמש גם בבטטות ולסדר לסירוגין פרוסה כתומה ופרוסה צהובה. יוצא טעים ויפה.
  • - למי שלא שומר כשרות – טעים מאד להוסיף 50 גרם חזה אווז או בייקון חתוך לקוביות קטנות.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully