תפוחי אדמה בקולה
כשטעמנו אותם לראשונה היה להם טעם מתקתק ומסתורי וצבע קרמלי משגע. כשקיבלתי את המתכון לא האמנתי שמהמרכיבים האלה יכולה לצאת תוצאה כל כך מופלאה, אבל זאת האמת. תנו צ'אנס למתכון שנראה מעט הזוי כי התוצאה מפתיעה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- מעט שמן לשימון התבנית
- תפוחי אדמה קטנים מקולפים וחתוכים לחצי
- אבקת מרק בצל
- קולה (אפשר שאריות קולה שכבר לא ממש תוססת)
- מעט חמאה חתוכה לקוביות
- (הכמויות בהתאם למה שיש לכם בבית, גודל התבנית ומידת הרעב)
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום גבוה של 200 מעלות.
- 2. משמנים תבנית ומניחים את תפוחי האדמה עם הצד החתוך כלפי מטה.
- 3. מוזגים קולה עד לגובה של 2/3 מגובה תפוחי האדמה.
- מפזרים אבקת מרק בצל ואת קוביות החמאה.
- 4. אופים רבע שעה בחום גבוה ואז מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עד שהקולה נספגת בתפוחי האדמה והם מתרככים ומקבלים גוון חום משגע.