תפוחי אדמה בשמן זית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 תפוחי אדמה בינונים מקולפים וחתוכים לחצאים
 - 6 כפות שמן זית
 - מלח גס
 - פלפל שחור
 - פפריקה מתוקה
 - ענפי רוזמרין (לא חובה)
 
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את תפוחי האדמה במים כרבע שעה עד שהם מתרככים מעט.
 - 2. מחממים תנור ל 200 מעלות.
 - 3. מסננים את המים מתפוחי האדמה, מצננים ופורסים כל חצי תפוד לפרוסות בעובי של כ 1/2 ס"מ.
 - 4. משמנים תבנית בשתי כפות שמן זית, מסדרים את תפוחי האדמה יפה ומרטיבים ב-4 כפות שמן הזית הנותרות.
 - 5. ממליחים, מפלפלים ושמים פפריקה מתוקה.
 - 6. אפשר להוסיף כמה ענפי רוזמרין.
 - 7. אופים כ  20 דקות עד שהתפודים זהובים ומגרים.
 
