תפוחי אדמה בשמן זית
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 6 תפוחי אדמה בינונים מקולפים וחתוכים לחצאים
- 6 כפות שמן זית
- מלח גס
- פלפל שחור
- פפריקה מתוקה
- ענפי רוזמרין (לא חובה)
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את תפוחי האדמה במים כרבע שעה עד שהם מתרככים מעט.
- 2. מחממים תנור ל 200 מעלות.
- 3. מסננים את המים מתפוחי האדמה, מצננים ופורסים כל חצי תפוד לפרוסות בעובי של כ 1/2 ס"מ.
- 4. משמנים תבנית בשתי כפות שמן זית, מסדרים את תפוחי האדמה יפה ומרטיבים ב-4 כפות שמן הזית הנותרות.
- 5. ממליחים, מפלפלים ושמים פפריקה מתוקה.
- 6. אפשר להוסיף כמה ענפי רוזמרין.
- 7. אופים כ 20 דקות עד שהתפודים זהובים ומגרים.