פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חזה עוף ברוטב יין לבן, פטריות ושום

      הרכב מנצל לא מחליפים: יין לבן, פטריות ושום משדתכים היטב לעוף. כדאי להגיש על אטריות טליאטלה. מתכון של השף אבי שטייניץ.

      15 מדרגים / 3.38 כוכבים

      חזה עוף ברוטב יין לבן פטריות ושום ( יין אוכל חברים ) (מערכת וואלה! NEWS)
      חזה עוף ברוטב יין לבן פטריות ושום ( יין אוכל חברים ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • חומרים ל-4 מנות:
      • 4 נתחי חזה עוף (שניצל)
      • קמח לקימוח
      • מלח ופלפל שחור טחון
      • 2 כפות שמן זית
      • 8 שיני שום קלופות וקצוצות
      • 1 בצל קצוץ דק
      • 1 סלסלה פטריות שמפיניון פרוסות
      • 1/2 כוס יין לבן יבש
      • 1 כפית מיץ לימון
      • 1 כוס עגבניות קלופות קצוצות דק
      • 1/2 כוס מרק עוף
      • 10 עלי בזיליקום קצוצים

      אופן ההכנה

      • 1. מתבלים קמח במלח ופלפל, מקמחים את העוף ומנערים היטב משאריות קמח.
      • 2. מחממים שמן זית במחבת כבדה, מטגנים את אסקלופ העוף כ-2 דקות מכל צד להשחמה ומוציאים למקום חם.
      • 3. מוסיפים למחבת שום ומטגנים קלות. מוסיפים בצל ומטגנים להזהבה קלה. מוסיפים פטריות ומגנים כדקה.
      • 4. מוסיפים למחבת יין ומיץ לימון, מגרדים משקעים ומביאים לרתיחה. מוסיפים עגבניות ומרק עוף ומבשלים רק עד שהרוטב מצטמצם מעט.
      • 5. מחזירים את העוף למחבת ומבשלים כ-2 דקות או עד שהרוטב מסמיך קלות. מוסיפים בזיליקום, משלימים תיבול ומגישים מיד.
      • גיוון: אפשר להכין את הרוטב ללא עגבניות ולהוסיף 2 כפות מחית עגבניות מיובשות.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -