חזה עוף בלימון ורוזמרין
פרוסות לימון או ליים וניחוח רענן של רוזמרין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 600 גרם חזה עוף פרוס לפרוסות דקות
- 2 לימונים פרוסים דק
- 150 גרם מרגרינה בטעם חמאה
- 1 כפית רוזמרין קצוץ דק
- מלח
- פלפל שחור טרי
- עלי רוזמרין לקישוט
אופן ההכנה
- 1. מחממים את המרגרינה במחבת כבדה ומטגנים את חזה העוף כדקה וחצי מכל צד על אש גבוהה.
- 2. מסירים מהאש ושומרים במקום חם.
- מוסיפים את פרוסות הלימון למחבת ומניחים להן להתבשל על אש נמוכה עד שהן נעשות שקופות.
- 3. מוסיפים את הרוזמרין, המלח והפלפל ומבשלים דקה נוספת.
- 4. מניחים את חזה העוף בצלחת הגשה, מסדרים מעל פרוסות לימון ומגישים חם.
- אפשר להגיש עם אטריות.
- אפשר להחליף את חזה העוף בעגל חלב ואת הלימון בליים.
- טיפ: אפשר לקשט כל מנה עיקרית בפלחי תפוז או פלחי אשכולית אדומה להוספת צבע וטעם.