פרגיות ברוטב אלי אולי
מתכון של שף רנן לב, קפה ביאליק בתל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 800 גר' פרגיות
- 100 מ"ל שמן זית
- 50 גר' שום פרוס
- 4 יחידות פלפל שאטה יבש
- 50 מ"ל מיץ לימון
- פלחי לימון מלימון אחד
- 4 כפות פטרוזיליה
- 4 כפות בזיליקום
- 4 כפות עירית
- 200 גר' שעועית חלוטה
- 400 גר' פלחי תפו"א מבושלים
אופן ההכנה
- 1. סוגרים את הפרגיות משני הצדדים על הגריל.
- 2. מחממים במחבת גדולה שמן זית, שום פרוס ושאטה רק עד שהשום מתחיל להזהיב.
- 3. מוסיפים את הפרגיות, מיץ הלימון והשעועית ומקפיצים ביחד.
- 4. מוסיפים את עשבי התיבול ופלחי הלימון.
- 5. מטגנים בטיגון עמוק את פלחי תפו"א, מוציאים ומסדרים במרכז הצלחת.
- מוציאים את השעועית מהמחבת ומניחים על תפו"א. מסדרים את הפרגיות לצדם ויוצקים את הרוטב שנותר במחבת.