תבשיל שוק טלה בשזיפים וערמונים
מתכון של השף אייל ווקנין מ"גלינה"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 1 שוק טלה בינונית במשקל 3-4 ק"ג
- 3 בצלים גדולים מקולפים ופרוסים
- 10 שיני שום
- 1/2 צרור טימין
- 4 גבעולי רוזמרין
- 5 גזרים עבים פרוסים
- 3/4 כוס שמן זית
- 300 גר' שזיפים מיובשים מגולענים
- 300 גר' ערמונים
- 1/2 כוס סוכר חום
- 150 גר' ג'ינג'ר מקולף
- 1 כף קינמון
- מלח, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום מקסימלי, מורחים את השוק בשמן זית, זורים מלח ופלפל ומכניסים לתנור (על רשת) לרבע שעה.
- 2. מזהיבים את הירקות במשך 5 דקות בסיר גדול וכבד על להבה גבוהה.
- 3. מוסיפים לסיר את הטלה, את הסוכר ומחצית מכמות התבלינים.
- מכסים במים, מבשלים על אש בינונית במשך 4 שעות.
- 4. מוסיפים את שאר התבלינים, את עשבי התיבול, את הערמונים והשזיפים. מבשלים 20 דקות ומגישים.