מתכונים חמים

תבשיל שוק טלה בשזיפים וערמונים

מתכון של השף אייל ווקנין מ"גלינה"

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

תבשיל שוק טלה של מסעדת גלינה

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-6 מנות:
  • 1 שוק טלה בינונית במשקל 3-4 ק"ג
  • 3 בצלים גדולים מקולפים ופרוסים
  • 10 שיני שום
  • 1/2 צרור טימין
  • 4 גבעולי רוזמרין
  • 5 גזרים עבים פרוסים
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 300 גר' שזיפים מיובשים מגולענים
  • 300 גר' ערמונים
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 150 גר' ג'ינג'ר מקולף
  • 1 כף קינמון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום מקסימלי, מורחים את השוק בשמן זית, זורים מלח ופלפל ומכניסים לתנור (על רשת) לרבע שעה.
  • 2. מזהיבים את הירקות במשך 5 דקות בסיר גדול וכבד על להבה גבוהה.
  • 3. מוסיפים לסיר את הטלה, את הסוכר ומחצית מכמות התבלינים.
  • מכסים במים, מבשלים על אש בינונית במשך 4 שעות.
  • 4. מוסיפים את שאר התבלינים, את עשבי התיבול, את הערמונים והשזיפים. מבשלים 20 דקות ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully