פרופיטרולים
מתכון של מסעדת MEDZZO.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-8 מנות:
- 1/4 ליטר מים
- 1/4 ליטר חלב
- 75 גר' חמאה
- 50 גר' סוכר
- 250 גר' קמח
- 5 ביצים שלמות
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים את החלב, החמאה והסוכר בסיר. לאחר רתיחה מורידים מהאש ומערבבים את הקמח עד לקבלת עיסה אחידה (ללא גושים).
- 2. מוסיפים את הביצים בהדרגה אחת אחת תוך כדי ערבוב.
- 3. ממלאים שקית זילוף ויוצרים צורות על תבנית משומנת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-14 דקות. (עד לקבלת צבע זהוב). מורידים את הטמפרטורה ל160 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.
- 4. מקררים ומגישים בתוספת כדורי גלידה ורוטב שוקולד חם מעל.