- 1. שמים בקערה את הקמח, חמאה/מרגרינה ויוגורט/מעדן, ומערבבים-לשים בידיים, עד שמתקבל בצק רך ואחיד, לח ומעט דביק - אך לא נדבק לידיים. אם צריך מוסיפים עוד טיפונת קמח. אפשר (ורצוי) להכניס למקרר, עטוף בניילון נצמד, מחצי שעה עד 12 שעות. אפשר להמשיך בלי קירור, אבל הבצק יהיה פחות נחמד.
-
- 2. מקמחים משטח ומרדדים עליו את הבצק למלבן בגודל כ- 30 X 40 ס"מ. מורחים עליו את הריבה ומפזרים אגוזים. חותכים את המלבן לאורכו, ל-2 מלבנים שגודלם 15 X 40 ס"מ. מגלגלים כל מלבן מהצד הארוך לגלילה. בשלב זה אפשר להכניס למקרר לחצי שעה עד שעה, אבל אפשר להמשיך.
-
- 3. מחממים תנור ל-150 מעלות. פורסים את הגלילה לפרוסות בעובי של סנטימטר וחצי בערך. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
-
- 4. אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגיות זהובות. יש להשגיח שהריבה לא תישרף.
-
- 5. מוציאים מהתנור, מניחים לדקה ומשחררים מהנייר (אחרת הריבה שנזלה תדביק הכול לנייר). יש להיעזר במרית ולא לגעת בידיים- הריבה לוהטת!. מניחים להתקרר ושומרים בקופסה אטומה.
-
- גיוונים- בלי סוף. יש המון אפשרויות, הנה כמה דוגמאות:
- לבצק: יוגורט לבן, או בכל טעם, מילקי (כולל הקצפת) בכל טעם, או מעדן חלב בכל טעם. למילוי: ריבת תותים / משמשים / אפרסקים או מכל פרי, או ממרח שוקולד / נוטלה / ממרח אגוזים / ממרח חלבה. כמה דוגמאות לשילובים: יוגורט תות וריבת תותים. מעדן שוקולד או וניל, ומילוי ממרח שוקולד או ריבת תותים או משמשים. מעדן שוקולד וממרח חלבה, או מעדן וניל או יוגורט לבן, וממרח שוקולד. ועוד ועוד.