וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגיות שבלולים קלות ופשוטות

קלות ופשוטות. ניתן להכינן בזריזות, אבל אם רוצים להכין מראש, אפשר לשמור במקרר בסוף שלבים 1 ו-2. העוגי

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

עוגיות (סמדר ולטר). מערכת וואלה
עוגיות (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • חומרים לכ-30 עוגיות:
  • 300 גרם קמח תופח (בכוסות של 250 מ"ל, זה 2 כוסות ושליש)
  • 150 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה, רכה מאוד
  • 1 גביע יוגורט אפרסק
  • כ-300 גרם ריבת משמשים
  • כ-100 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. שמים בקערה את הקמח, חמאה/מרגרינה ויוגורט/מעדן, ומערבבים-לשים בידיים, עד שמתקבל בצק רך ואחיד, לח ומעט דביק - אך לא נדבק לידיים. אם צריך מוסיפים עוד טיפונת קמח. אפשר (ורצוי) להכניס למקרר, עטוף בניילון נצמד, מחצי שעה עד 12 שעות. אפשר להמשיך בלי קירור, אבל הבצק יהיה פחות נחמד.
  • 2. מקמחים משטח ומרדדים עליו את הבצק למלבן בגודל כ- 30 X 40 ס"מ. מורחים עליו את הריבה ומפזרים אגוזים. חותכים את המלבן לאורכו, ל-2 מלבנים שגודלם 15 X 40 ס"מ. מגלגלים כל מלבן מהצד הארוך לגלילה. בשלב זה אפשר להכניס למקרר לחצי שעה עד שעה, אבל אפשר להמשיך.
  • 3. מחממים תנור ל-150 מעלות. פורסים את הגלילה לפרוסות בעובי של סנטימטר וחצי בערך. מסדרים בתבניות מרופדות בנייר אפייה.
  • 4. אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגיות זהובות. יש להשגיח שהריבה לא תישרף.
  • 5. מוציאים מהתנור, מניחים לדקה ומשחררים מהנייר (אחרת הריבה שנזלה תדביק הכול לנייר). יש להיעזר במרית ולא לגעת בידיים- הריבה לוהטת!. מניחים להתקרר ושומרים בקופסה אטומה.
  • גיוונים- בלי סוף. יש המון אפשרויות, הנה כמה דוגמאות:
  • לבצק: יוגורט לבן, או בכל טעם, מילקי (כולל הקצפת) בכל טעם, או מעדן חלב בכל טעם. למילוי: ריבת תותים / משמשים / אפרסקים או מכל פרי, או ממרח שוקולד / נוטלה / ממרח אגוזים / ממרח חלבה. כמה דוגמאות לשילובים: יוגורט תות וריבת תותים. מעדן שוקולד או וניל, ומילוי ממרח שוקולד או ריבת תותים או משמשים. מעדן שוקולד וממרח חלבה, או מעדן וניל או יוגורט לבן, וממרח שוקולד. ועוד ועוד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully