עוף בארטישוק ירושלמי ולימון
עוף בארטישוק ירושלמי ולימון- מתכון באדיבות מפעלי חבל מעון בנגב המערבי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250 גרם ארטישוק ירושלמי, קלוף
- 1 עוף בינוני, חתוך לרבעים
- ½ כוס מיץ לימון טרי
- 4 כפות שמן זית
- 10 שיני שום קלופות וחצויות לאורכן
- 6 חוטי זעפרן
- מלח ופלפל
- עלי בזיליקום טריים
- 4 כפות צנוברים קלויים
אופן ההכנה
- 1. מערבבים במחבת את מיץ הלימון ושמן הזית. מוסיפים שום, ארטישוק ירושלמי וזעפרן, וכן מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
- 2. מוסיפים את רבעי העוף, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כשעה וחצי. מוסיפים בזיליקום, בודקים תיבול ומבשלים כ-10 דקות נוספות. מקשטים בצנוברים קלויים ומגישים חם כמנה עיקרית בתוספת אורז לבן.